07сеп/16

Камери 4 в 1(AHD/TVI/CVI/аналогов-CVBS)

Камери 4 в 1(AHD/TVI/CVI/аналогов-CVBS) или камери с различни изходни сигнали на съответните камери. Практически това са аналогови камери със вграден джойстик за избор на избраният режим съвместим с рекордера било то на Dahua- CVI, Hikvision- TVI или други AHD. Всички тези камери поддържат високото качество на картината както всички други HD камери със същите параметри при това на същата цена или дори по-ниска.
4в1камериjoistik-500x500

25фев/15

HD резолюция в сравнение с аналогова

HD video Възможностите на HD (High Defenition) камерите може да ги сравните със стандартната аналогова резолюция 640-480px. и съпоставите разликата в картината.Така например HD720P (1280x720px.) е резолюцията на камера със 1.3Mpx, a1080P(1920x1080px.) се равнява на Full HD. Камерите на Dahua от серията HAC… и DH-SD…, които предлагаме не само са със по-голяма резолюция, но и представят изображението с повече наситеност на детайлите и пълна динамика на цветовете всеки един кадър от картината за разлика от IP камерите, затова и камерите в стандарта HD-CVI изместват напълно аналоговите камери, както по качество така и по цена. Така на пазара има голямо разнообразие от HD-CVI камери, както за вътрешен монтаж така и за външен. Камерите са със аналогични кабели захранващ и коаксиал, също така могат да се ползват и FTP кабели с пасивни  видео-трансмитери (балуни). Освен всичко това за камерите не е необходим допълнителен кабел данни (RS 484) за управление на зум и фокус, а това става през кабелът за видео-коаксиалният. Записващите устройства също са различни и се наричат HCVR като има tribrid и hibrid. Като разликата между тях е че при едните имаме възможност за запис от 2 видеопотока-HD CVI камери и IP камери.А при другите tribrid имаме запис както от HD CVI, IP така и от аналогови,за сега те остават едни от най използване за места където е необходимо подмяна само на някои камери със HD, като останалите могат да си останат аналогови и така да се решат конкретни изисквания. Като недостатък при тези системи е че изискват много по голям ресурс за видео и съответно по голямо дисково пространство, както и по-добри мрежови устройства-рутери, суичове и др. при условие че ще се наблюдават през интернет (но все пак това може да се коригира след като се ограничи битрейта за данни).

08фев/15

Алармена система INTEGRA и нейният графичен дисплей

висок клас охранителна система със тъч скрийн дисплей

Висок клас охранителна система със графичен дисплей Integra-TSG

До скоро това което Satel можеха да ни представят като високо ниво на защита и добър външен вид на клавиатура бе двуредовият LCD панел на модела Versa, а сега вече с моделите INTEGRA ни представят иновативното си решение за контрол не само на алармената система, но и голям вътрешен контрол на уредите в дома, като ел. насрещници на врати, електрически щори, гаражни и ролетни врати, осветление и всичко за което се сещате. Като всичко това става непосредственно със помощта на графичната си тъчскрийн клавиатура Integra-TSG. Освен това клавиатурата се изработва във 2 цвята- черен и бял. Ако това не ви предлага максимално удобство може да изберете другият вариант на контролен панел със 7 инчов екран- INTEGRA-TSI , който разполага с възможност за включване на IP камера към него.

03фев/15

HD-CVI стандарта за видео

702b5817dbeabd9f5b0a9aa431cd0fb5f13de315-1644866565.6cDFhaFA1MTAwMQ9528769245Всички знаем как IP камерите се развиха в камери с висока резолюция и взеха названието си мегапикселови IP камери. Това обаче доведе до съществени недостатъци при преноса на HD видео по LAN и WAN мрежите, като непрестанното вдигане на резолюцията водеше до все по-големи изисквания към мрежовите устройства, от 150mbps и 300mbps …, но и така не се решаваха кардинално проблемите с трафика и бързината на кодирането на видео-потока. Затова някои от водещите компании за техника за видеонаблюдение , като Dahua и Hikvision изпревариха всички останали производители в това число Samsung и Sony и въведоха стандарта HD-CVI за HD видео по коаксиал без да правят компромис в скоростта на запис и обработка. Те не само че предложиха това решение с цел по-добра охрана на обекти най-вече с завишен трафик на хора, автомобили и др., но и наложиха значително по-ниска цена от мегапикселовите IP камери. Така на практика HD-CVI камерите изместиха аналоговите камери като запазиха техните качества като светочувствителност, динамични цветове, висок контраст и др.